Prima paginaprima pagina Ghid de utilizareghid de utilizare Contactcontact
Bine ai venit,  criss ryu buzau asociatia sportiva !logout
Facturier Online Ghid de Utilizare
Inregistrare pe FacturierOnline.ro
Inregistrarea unui cont
1.Puteti crea un cont de utilizator accesand linkul Inregistreaza-te acum!
2.Pentru a putea inregistra contul dumneavoastra, va trebui sa completati toate campurile marcate cu *
3.Parola trebuie sa contina minim 6 caractere
4.Pentru a putea continua inregistrarea contului este obligatorie bifarea optiunii "Sunt de acord cu termenii de utilizare"
Validarea contului
1.Dupa completarea si transmiterea formularului de inregistrare, veti primi un mesaj la adresa de e-mail specificata in formularul de inregistrare. Acesta va contine link-ul de validare a contului si numele de utilizator necesare pentru autentificarea pe site. In cazul in care nu veti regasi mesajul in Inbox-ul dumneavoastra acesta ar putea fi gasit in folderul Spam sau Bulk.
2.In cazul in care nu veti putea accesa link-ul din e-mail, aveti optiunea de a copia linkul manual, direct in browser.
Reamintirea parolei
1.In cazul in care nu va reamintiti parola puteti solicita retransmiterea acesteia pe email din pagina http://www.facturieronline.ro/reamintire+parola/
Utilizarea contului pe FacturierOnline.ro
Pentru o utilizare optima a serviciului FacturierOnline.ro va sfatuim sa urmati pasii de mai jos:
1.Adaugarea unei societati comerciale sau a unei persoane fizice autorizate care va emite facturi. Click aici.
1.1    Pentru a putea emite facturi este obligatorie adaugarea emitentului in aceasta sectiune.
1.2    Aveti posibilitatea adaugarii mai multor emitenti (societati comerciale sau persoane fizice autorizate) pentru acelasi cont de utilizator.
1.3    Aveti posibilitatea adaugarii unui numar nelimitat de conturi bancare. Aplicatia va verifica in mod automat validitatea codului IBAN introdus permitand totusi salvarea unui cont chiar daca nu respecta formatul european IBAN.
1.4    In profilul societatii comerciale sau al PFA puteti specifica daca aceasta este neplatitoare de TVA situatie in care rubrica aferenta TVA nu va fi disponibila pe facturile ce urmeaza a fi emise. In cazul in care este inregistrata ca platitoare de TVA, in formularul de creare a facturierului exista posibilitatea selectarii unei valori implicite (cel mai des utilizate) a TVA.
2.Crearea unui facturier nou, Click aici. Primul pas il constituie alegerea societatii care detine noul facturier. Se poate alege daca facturierul creat va contine exclusiv facturi proforma. Va puteti alege seria facturierului si numarul de la care va incepe numerotarea facturilor in facturierul respectiv urmand ca numerotarea facturilor emise sa se realizeze automat incepand de la numarul specificat de dumneavoastra. Puteti alege valoarea implicita a cotei TVA ce urmeaza a fi utilizata pastrand totusi posibilitatea selectarii unei alte cote TVA, inclusiv diverse modalitati de deducere in momentul crearii unei facturi.
3.Crearea unui chitantier nou, Click aici. Puteti specifica seria si numarul de la care incepe numerotarea.
4.Adaugarea clientilor in baza de date, Click aici. Acest pas este optional, devenind util atunci cand revine prin faptul ca la completarea rubricii beneficiar din cadrul facturii va fi suficienta alegerea numelui beneficiarului restul informatiilor urmand sa se autocompleteze. Si in cazul clientilor pot fi adaugate mai multe conturi bancare.
5.Adaugare persoane de contact pentru clienti. Click aici. Aceasta optiune este utila pentru autocompletarea detaliilor din rubrica "Date privind expeditia" prin simpla selectie a numelui persoanei de contact. De asemenea din lista de persoane de contact ale unui client poate fi selectata cea catre care FacturierOnline.ro sa transmita in mod automat pe email factura emisa de catre dumneavoastra.
6.Adaugarea de produse (click aici) este de asemenea optionala. Memorarea produselor dumneavoastra in baza de date va usura emiterea facturilor prin autocompletarea rubricilor din factura aferente produsului (denumire, unitate de masura, pret) prin simpla selectie a numelui. Daca aveti la dispozitie o lista in format electronic a produselor dumneavoastra, exista optiunea importarii automate a acesteia. Veti gasi instructiunile necesare aici.
7.Completarea datelor profilului personal. Click aici pentru completarea datelor profilului personal, sau puteti accesa aceasta sectiune in CONTUL MEU. Este utila completarea acestor date pentru situatiile in care titularul contului va fi responsabil pentru o expeditie. In acest caz in formularul de emitere a facturii la selectarea numelui sau in rubrica aferenta expeditiei restul datelor personale se vor autocompleta nemaifiind necesara introducerea manuala.
8.Adaugarea de utilizatori noi. Click aici pentru a adauga un utilizator nou. Puteti adauga un numar nelimitat de utilizatori, putand specifica pentru fiecare dintre acestia furnizorii emitenti de facturi la care sa aiba acces.
9.Emiterea unei facturi. Click aici pentru a emite o factura. Pentru a emite o factura este obligatoriu sa fi adaugat anterior cel putin o societate comerciala sau o persoana fizica autorizata.
9.1    Convertirea in RON a preturilor produselor care au pretul specificat in alta valuta. Preturile acestor produse vor fi convertite in mod automat in RON la cursul oficial BNR valabil in ziua emiterii. Acest curs apare de altfel disponibil in formularul de creeare a facturii dumneavoastra avand posibilitatea de a-l modifica.
9.2    Facturi recurente. Click aici. Facturile recurente vor fi emise in mod automat de FacturierOnline.ro la un interval de un numar de luni specificat de dumneavoastra incepand cu luna urmatoare lunii selectate in factura curenta, la o data a lunii de asemenea aleasa de dumneavoastra. FacturierOnline.ro poate emite facturile recurente cu o intarziere de maxim 3 zile. In cazul in care la momentul emiterii data ultimei facturi emise de dumneavoastra este mai mare decat data normala de emitere facturile recurente vor fi emise in mod automat cu data ultimei facturi emise.
9.3    Accize si discount. Puteti specifica valoarea absoluta a unei accize care sa se adauge la totalul facturii. Puteti specifica un discount procentual care se va aplica la valoarea neta a facturii.
9.4    Data privind expeditia. Sectiunea este optionala nefiind necesara in special in cazul facturarii de servicii. In cazul in care ati adaugat persoane de contact pentru clientul caruia ii emiteti factura datele pot fi prepopulate dupa selectia numelui persoanei.
10.Rapoarte. Sistemul ofera urmatoarele rapoarte:
      Total facturi emise
      Total facturi emise si neachitate
      Total incasari
      Total facturi restante
      Facturi anulate
      Chitante emise
Pentru fiecare dintre aceste rapoarte puteti specifica perioada in timp la care doriti sa se refere si ordinea de afisare.
11.Mesaje
Puteti predefini o serie de mesaje pe care le puteti transmite ulterior clientilor dumneavoastra in diverse situatii.
Stiri Curs valutar
EURO
EUR
4.8024
In scadere
-0.0042%
Dolar american
USD
4.4395
In scadere
-0.1509%
Lira sterlina
GBP
5.7281
In scadere
-0.2182%
valabil astazi 25-02-2020
hosted by iNES